خانه ایران انتخابات، آرای منفی و ضربات پنالتی

انتخابات، آرای منفی و ضربات پنالتی

0
انتخابات، آرای منفی و ضربات پنالتی
پنالتی در انتخابات

یک تحلیل بی‌طرفانه از اوضاع انتخابات:
1⃣ در انتخابات با قاعده رای اکثریت، کسی که بیشترین رای را کسب کند انتخاب میشود ولی مشکل اینجاست که فرد منتخب، در عین حال که بیشترین موافق را دارد ممکن است دارای بیشترین مخالف هم باشد و اصطلاحا بیشترین رای منفی را داشته باشد. مثلا نفر اول ممکن است با 30 درصد آراء اول شود، در عین حال 70 درصد باقیمانده مخالف وی باشند!

2⃣ برای حل این مشکل، انتخابات به صورت دومرحله ای برگزار میشود: در مرحله اول دونفری که بیشترین رای مثبت را دارند انتخاب میشوند، و در مرحله دوم، کسی که بيشترين مخالف و رای منفی را دارد حذف می‌شود.

3⃣ طبیعی است هرچقدر، فردی شناخته شده تر باشد، آرای موافق و مخالف وی نیز بیشتر است. لذا اگر یک فرد کاملا شناخته شده، نتواند در دور اول برنده شود، احتمال بالایی دارد که در دور دوم به آرای منفی خود ببازد و این اتفاق دقیقا در انتخابات سال 84 و در رقابت میان مرحوم هاشمی رفسنجانی و آقای احمدی نژاد رخ داد.

استراتژی مناسب برای کاندیدای گمنام

4⃣ در این صورت استراتژی بهینه برای کاندیدای گمنام تر این است که انتخابات را به دور دوم بکشاند، یعنی همان کاری که تیمهای ضعیفتر در مقابل تیم قوی تر انجام‌ میدهند، کشاندن بازی به وقت اضافه و ضربات پنالتی!

5⃣ با توجه به این که آقای رئیسی شناخته شده ترین فرد این انتخابات است، قاعدتا از بیشترین رای منفی هم برخوردار است. لذا اگر انتخابات به دور دوم بکشد، احتمال واگذاری انتخابات برای ایشان بالا میرود.

6⃣ به نظر میرسد تاکیدات مکرر آقای همتی بر پوششی بودن چندنفر از رقبا، هوشمندانه و یک بازی دوسر برد باشد: اگر نامزدهای مذکور قبل از روز انتخابات انصراف دهند، تاییدی بر ادعای آقای همتی خواهد بود. اگر انصراف ندهند در واقع کمک کرده اند که انتخابات به دور دوم کشیده شود و طبق آنچه در بندهای قبلی گفته شد احتمال شکست رقیب اصلی را رقم بزنند.

7⃣ حضور و عدم انصراف نامزدها به دو طریق میتوان باعث دومرحله ای شدن انتخابات شود:
اولا بدیهی است که بخشی از آرای آقای رییسی شکسته میشود.
ثانیا تعداد کل آرا، یا به عبارت دیگر مخرج کسر و حدنصاب پیروزی را بالاتر میبرند.

توضیحات تکمیلی

توضیح تکمیلی این که: بخشی از مردم صرفا به خاطر برخی وعده های جذاب رای میدهند و اگر نامزد وعده دهنده، به نفع دیگری هم انصراف بدهد، در انتخابات شرکت نخواهند کرد چون نفس وعده برایشان مهم‌ است.
وعده هایی از قبیل: یارانه 450هزار تومانی، حقوق زنان خانه دار و ایالتهای اقتصادی آقای رضایی و وام 500میلیونی و حل سه روزه مشکل بورس آقای قاضی‌زاده.
در واقع این نامزدها چون شانس بسیار ناچیزی دارند، وعده های سخاوتمندانه ای ارائه میدهند که باعث میشود بخشی از مردم جذب صندوق رای شوند. در مقابل، آقای رئیسی چون شانس بالایی برای پیروزی دارد، معقول نیست که وعده خاص و سنجش پذیری را ارائه دهد.

☑️جمع‌بندی :
استراتژی بهینه آقای رئیسی این است که آرای منفی خود را تحریک نکند.
استراتژی بهینه برای آقای همتی این است که تا پایان انتخابات، نامزدهای به زعم خود پوششی (و همچنین آقای مهرعلیزاده) را در صحنه حفظ کند. در مقابل، استراتژی بهینه برای آن نامزدها هم این است که به متلک های آقای همتی، توجه نکنند و در زمان مناسب انصراف دهند!

🖌مهدی نصرتی

منبع: دمنوش اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here